Emmeliine.Meriste

Soolakaramelli Toorjuustukook

Hinnangud puuduvad
Tegu on tervislikuma toorjuustukoogiga, mis on kõrgema valgusisaldusega ning, kus on vähendatud nii suhkru- kui ka rasvakogust.
2880kcal // C:270 F:113 P:174
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Servings: 8
Course: Magustoit
Calories: 2880

Koostisosad
  

  • 150 g Täistera kerajahu Veskimati
  • 50 g Või
  • 40 g Mesi
  • 600 g Philadelphia Light Protein toorjuust Sobib ka Philadelphia light
  • 400 g Kreekajogurt Alma
  • 3 tk Muna Keskmine suurus
  • 300 g Soolakaramelli Valgupuding Tere
  • 20 g Maisitärklis
  • 20-40 g Stevia/Erütritool
  • 100 g Karamelli kondenspiim
  • 200-300 g Värsked maasikad
  • 50-100 g Piim 2,5%
  • 5-15 g Himaalaja sool

Valmistusviis
 

  1. Sulata või ja sega sinna sisse mesi.
  2. Lisa kaerajahu segule ning sega kuni tekib ühtlane mass.
  3. Vooderda küpsetusvorm küpsetuspaberiga ning pane ahi sooja, 180c juurde
  4. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja
    Küseta põhja 180 °C juures umbes 10–15 minutit.
  5. Sega toasoe toorjuust kokku kreekajogurtiga
  6. Lisa ükshaaval tasapisi segades juurde munad
  7. Mikserda vaikselt, et segu jääks ühtlane
  8. Lisa 2 pakki soolakaramelli valgupudingut ning maitse järgi steviat ja soola
  9. Sega tasapisi juurde ka maisitärklis ning vajadusel mikserda, segu peab jääma kreemine mitte tükkis
  10. Kui segu on valmis, vala see küpsetusvormi ning tõsta eelsojojendatud ahju & küpseta 50-60 minutit
  11. Kuni kook on ahjus, keeda valmis soolakaramell, selleks pane kondenspiima tops kuumaveevannile ning oota kuni see läheb pehmeks
  12. Kui kondenspiim on pehmeks laind, võid vajadusel lisada juurde piima, et segu oleks veel vedelam (sa ei pea kõike piima ära kasutama, tee tunde järgi)
  13. Kui segu on kreemjas, võta see kuumaveevannilt ning lisa maitse järgi juurde soola, et saaks mõnusa soolakaramelli kastme, mille saad hiljem koogi peale valada.
  14. Kui kook on valmis, võta see ahjust välja ja jäta jahtuma. (Hambatikuga võid kontrollida, et kook pole keskelt vedelaks jäänd)
  15. Kui kook on jahtund, vala koogile peale soolakaramell, ning tükelda maasikad ja kaunista nendega kook.
  16. Jäta kook mõneks tunniks külmkappi tahenema
  17. Naudi!

Toitumisalane teave

Calories: 2880kcalCarbohydrates: 270gProtein: 174gFat: 113g