
Soolakaramelli Toorjuustukook
Tegu on tervislikuma toorjuustukoogiga, mis on kõrgema valgusisaldusega ning, kus on vähendatud nii suhkru- kui ka rasvakogust.2880kcal // C:270 F:113 P:174
Koostisosad
Valmistusviis
- Sulata või ja sega sinna sisse mesi.
- Lisa kaerajahu segule ning sega kuni tekib ühtlane mass.
- Vooderda küpsetusvorm küpsetuspaberiga ning pane ahi sooja, 180c juurde
- Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhjaKüseta põhja 180 °C juures umbes 10–15 minutit.
- Sega toasoe toorjuust kokku kreekajogurtiga
- Lisa ükshaaval tasapisi segades juurde munad
- Mikserda vaikselt, et segu jääks ühtlane
- Lisa 2 pakki soolakaramelli valgupudingut ning maitse järgi steviat ja soola
- Sega tasapisi juurde ka maisitärklis ning vajadusel mikserda, segu peab jääma kreemine mitte tükkis
- Kui segu on valmis, vala see küpsetusvormi ning tõsta eelsojojendatud ahju & küpseta 50-60 minutit
- Kuni kook on ahjus, keeda valmis soolakaramell, selleks pane kondenspiima tops kuumaveevannile ning oota kuni see läheb pehmeks
- Kui kondenspiim on pehmeks laind, võid vajadusel lisada juurde piima, et segu oleks veel vedelam (sa ei pea kõike piima ära kasutama, tee tunde järgi)
- Kui segu on kreemjas, võta see kuumaveevannilt ning lisa maitse järgi juurde soola, et saaks mõnusa soolakaramelli kastme, mille saad hiljem koogi peale valada.
- Kui kook on valmis, võta see ahjust välja ja jäta jahtuma. (Hambatikuga võid kontrollida, et kook pole keskelt vedelaks jäänd)
- Kui kook on jahtund, vala koogile peale soolakaramell, ning tükelda maasikad ja kaunista nendega kook.
- Jäta kook mõneks tunniks külmkappi tahenema
- Naudi!